Kezdeményezz !

2013.03.13 20:51

Bea (most nevezzük így, de persze nem Bea volt) váltásra kényszerűlt: a műszaki nagygépekkel foglalkozó cég, ahol több éve dolgozott koordinátorként, már nem ugyanaz volt, mint korábban. Mind a vezetés, mind a kollégák lecserélődtek és Bea úgy érezte, hogy nem becsülik meg annyira a munkáját, mint korábban.

Körülnézett a piacon és talált két konkrét céget, akik hasonló profillal rendelkeztek. Az egyik cégnél volt meghirdetett állás (épp koordinátori), a másiknál nem.

Amikor Bea hozzám fordult, már annyira elszánt volt a váltással kapcsolatban, hogy csaknem első felindulásában felmondott.

Lebeszéltem az azonnali felmondásról, helyette nekifogtunk átalakítani az önéletrajzát, ami nagyon általános és szürke volt. A helyzetet nehezítette, hogy Bea igazából nem ahhoz a céghez szeretett volna bejutni, ahol kerestek koordinátort, hanem ahol nem. Hát, innen szép nyerni ! :-)

Az önéletrajzát úgy készítettük el, hogy abban azonnal látszódjanak az eredményei, a felelősségei, az újítások az egyébként napi feladatai mellett.

Az eredmény szembetűnő volt: végre látszódott Bea fejlődése a pályája során, illetve az, hogy komoly potenciál van benne.

A következő napokban kiderítettük a két "kiszemelt" cég ügyvezetőjének elérhetőségeit, majd Bea elküldte az anyagát.

Ami meglepetés volt, hogy MINDKÉT helyre behívták interjúra, még oda is, ahol igazából meg sem volt hirdetve, hogy felvennének valakit.

Végül Beát felvették ehhez a céghez, bár nem kerestek sem koordinátort, sem más kollégát, de mind az önéletrajz, mind a személyes interjú meggyőzte a céget arról, hogy Bea személyében egy igazi "kincset" találtak.

Ez az eset számomra azt a tényt bizonyította (már vagy századszorra !), hogy ha az ember valamit igazán akar, akkor kezdeményezzen és fordítson rá energiát, mert az esetek döntő többségében ez a megfelelő út, hogy tényleg azt csinálja, azt tegye, amit valóban szeretne.

Szóval: Bátorság !!!!!!!